Col·loqui sobre “El català, una llengua de comunicació científica”

Barcelona, 20-21 de juny de 2003

En col·laboració amb la Deutscher Katalanistenverband (DKV).

Recursos: Càtedra UNESCO de Llengües i Educació.

Conferenciants invitats:

Carles Riera (Universitat Ramon Llull), “Producció i divulgació de la ciència en català”.

Josep Eladi Baños (Universitat Pompeu Fabra), “La terminologia de la recerca clínica: un exemple de col·laboració entre universitat, empresa privada i Administració pública”.

Joandomènec Ros (Universitat de Barcelona), “Reflexions d’un professo universitari sobre la publicació científica en català”.

Jaume Pòrtulas (Universitat de Barcelona), “L’experiència d’Ítaca (revista de la Societat Catalana d’Estudis Clàssics)”.

Rosa Colomer (TERMCAT), “La normalització de la neologia terminològica en llengua catalana”.

Maria Teresa Cabré (Institut Universitari de Lingüística Aplicada. Universitat Pompeu Fabra), “Organització de la terminologia catalana: propostes a la vista de la situació actual”.

Joan Antoni Mesquida(Universitat de les Illes Balears), “Oportunitat i conveniència de conèixer i tenir en compte la llengua científica del català antic en el català científic modern”.

El_catala_llengua_comunicacio_científica

PROGRAMA

 

Les conclusions d’aquest encontre seran presentades a la sessió monogràfica «La comunicació científica a la Romània: Possibilitats i limitacions del desenvolupament de les llengües minoritàries», al XXVIII Deutscher Romanistentag, Kiel, setembre-octubre de 2003.