Assessorament

This post is also available in: English

 

Actualment, el director de la Càtedra UNESCO de Diversitat Lingüística i Cultural forma part del Consell Assessor Internacional del Center for Multiple Languages and Literacies, Universitat Columbia. New York, EUA, i dóna assessorament a l’Acadèmie des Langues Kanak. Nouméa, Nova Caledònia.

 

També ha actuat d’assessor en les institucions i projectes següents:

Assessor del Ministeri de Cultura del Govern espanyol en relació amb el projecte de creació d’un “Centro Internacional de Cultura y Lenguas Indígenas de América”.

La Càtedra UNESCO ha estat assessora externa de les diferents versions del projecte de llei de llengües de la República del Paraguai.

El director de la Càtedra ha format part de la Comissió Internacional per a l’avaluació del projecte  de programa PhD en Lingüística ameríndia (29-30 de gener de 2004).

Informe d’assessorament; recomanacions sobre finançament i aspectes acadèmics; consideració d’una possible col·laboració interinstitucional.

Recursos: CIESAS – D.F. (CONACYT), Mèxic

Assessorament a Carol Meyers Scotton, “Multiple Voices”, Oxford: Blackwell, 2005.

I féu de consultor i revisor d’una versió preliminar de la publicació de Tjeerd de Graaf i Matthias Brenzinger, “Documenting Endangered Languages and Maintaining Language Diversity”, a UNESCO Encyclopedia of Life Support Systems (EOLSS): http://www.eolss.net/.

Ha format part dels òrgans següents:

Comitè Cièntífic del Colloque International Langues en danger de Méditerranée Orientale: défis actuels, organitzat per la Universitat de Xipre (Departament d’Estudis Binzantins i de Grec Modern), i la UMR SeDyL Structure et Dynamique des Langues (Paris – Institut National des Langues et Civilisations Orientales, CNRS, IRD). Nicòsia, Xipre May 21-24, 2012.

Comitè de coordinació de les Càtedres UNESCO catalanes.

Representació de la Xarxa Civil UNESCO a Catalunya.