Estudis de camp

This post is also available in: English

 Visita a l’escola de la comunitat anishnabe de Kitigan Zibi, Quebec

Kitigan Zibi (Quebec, Canadà), 1 d’octubre de 2013

Des del 1980 els anishnabe han estat treballant per recuperar i promoure l’algonquí dins la seva comunitat. Han implementat programes lingüístics a les escoles de la comunitat i han emprat la tecnologia a fi de promoure la llengua en el seu lloc web (http://kzadmin.com/Home.aspx). Les escoles de Kitigan Zibi ofereixen un programa de mitja jornada d’immersió en algonquí per a estudiants de grau 1 a 6. Els estudiants que segueixen aquest programa aprenen la llengua i aspectes de la cultura mentre es dediquen a activitats pràctiques.

Organitza: Foundation for Endangered Languages (FEL) i la Universitat Carleton, en el marc de la “FEL XVII: Endangered Languages Beyond Boundaries: Community Connections, Collaborative Approaches, and Cross-Disciplinary Research”.

 

3rd Hilo Field Study on Hawaiian Language revitalization “He ʻŌlelo Ola conference: ‘ʻO Ka ʻŌlelo Ke Kaʻā O Ka Mauli. A Living Hawaiian Language: Our Language Binds Us To Our Culture’”

Hilo (Illa de Hawai’i), 4 i 5 de març de 2013

Organitza: Consortium Nāwahīokalani’ōpu’u Hawaiian Medium School, ‘Aha Pūnana Leo

Estudi de camp a Hilo (Illa de Hawai’i) sobre els programes de revitalització de la llengua hawaiana. Visia a la Nāwahīokalaniʻōpuʻu Hawaiian Medium School, a la ʻAha Pūnana Leo, al ʻImiloa Astronomy Center of Hawaiʻi, i al Ka Haka ʻUla O Keʻelikōlani College of Hawaiian Language University of Hawaiʻi at Hilo, Hawaiʻi. Visites sobre el terreny, reunions amb mestres i estudiants, seminaris i debats. Hilo, Hawai‘i, març 4-5 de 2013.

Visita a la comunitat àrab maronita xipriota de Kormakitis (Xipre), actualment a la República turca de Xipre del Nord, acompanyat per Michalis Hatziroussos, president de l’associació cultural Hki fi Sanna (‘Parleu la vostra llengua’)

Kormakitis (Xipre), 25 de maig de 2012

Reunió amb els (potser) darrers parlants nadius de l’àrab maronita xipriota o sanna:  enregistraments en àudio i vídeo amb la col·laboració d’Ariel Gutman, de la Universitat París III. Recopilació d’informació i debat per part del director de la Càtedra UNESCO sobre l’actual programa de revitalització de l’àrab maronita xipriota amb els responsables Brian Bielenberg i Michalis Hatzirousos.