Seminari “La normalització lingüística i el procés de renovament pedagògic: els models aplicats a Catalunya i l’estat d’aplicació de la legislació sobre minories lingüístiques a Itàlia”

Sala Pi i Sunyer de l’Institut d’Estudis Catalans, 9 de novembre de 2012

Organitza: Càtedra UNESCO de Llengües i Educació

Ponents:

Giuliana Portas (Universitat de Sàsser), “Presentació del projecte de recerca sobre l’activitat legislativa i de renovament pedagògic a Catalunya i a Sardenya”.

Jaume Vernet (Consell de Garanties Estatutàries de Catalunya), “Comentari jurídic a la recerca de la Dra. Giuliana Portas”.

Maria Antonietta Piga (Oficina de la Llengua Sarda de la Província de Nuoro), “Aplicatzione de sa Lege 482/99 in Sardigna e in provìntzia de Nùgoro. 2001-2012: pianificatzione linguìstica e ainas operatives”.

Pere Mayans (Servei d’Immersió i Acolliment Lingüístics de la Generalitat de Catalunya), “La gestió de les llengües al sistema educatiu de Catalunya”.

Francesc Ballone (Universitat Autònoma de Barcelona), “Sobre el concepte de competència lingüística activa/passiva aplicat al món dels joves algueresos: discussió d’un estudi empíric”.

Giorgio Rusta (Oficina de la Llengua Sarda de la Província de Nuoro), “Lege 482 e isportellos linguìsticos comunales: profetos e peleas”.

Recursos: Regió Autònoma de la Sardenya